Υλικά:
- 1/2 φλ τσαγιού πλιγούρι βρώμης
- 1 φλ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1/2 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτάλι του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλ σταγόνες μαύρης σοκολατας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. μη αλατισμένο βούτυρο
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς.
- Απλώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Τοποθετήστε τη βρώμη στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη
- Προσθέστε τη βρώμη και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη μαζί με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέστε αυγό και συνεχίστε την ανάμιξη.
- Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη.
- Προσθέστε αργά τα υπόλοιπα ξηρά υλικά (όλα εκτός από τα τσιπ σοκολάτας) στα υγρά συστατικά, 1/4 του φλιτζανιού κάθε φορά, ανακατεύοντας σε χαμηλά επίπεδα. Τέλος, προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας.
- Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ως μπισκότο, πλάστε τη ζύμη σε μορφή μπάλας και ισιώστε την ελαφρώς ανάμεσα στις παλάμες σας. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο φύλλο και ψήστε για 10-12 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!