Ένα γλυκό που σερβίρεται σε ένα δείπνο, σε γιορτές και γενικά οπουδήποτε, το ρολό σοκολάτας είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά. Τόσο για την εμφάνισή του όσο και για την γεύση του. Αυτός ο συνδιασμός σοκολάτας και κρέμας είναι ακαταμάχητος. Η συνταγή αυτή όμως μας πάει ένα βήμα παρακάτω και μας δίνει την δυνατότητα να το απολαύσουμε με χαμηλές θερμίδες, χωρίς ζάχαρη και ενώ εγώ έχω φτιάξει ένα συνδυασμό γεύσεων στις δικές μου προτιμήσεις εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυασμούς με τις αγαπημένες σας γεύσεις Εlevenfit.
Υλικα:
- 350γρ. τυρί κρέμα
- 250γρ. Ανθότυρο
- 400γρ. ασπράδια αυγού
- 60γρ πλιγούρι βρώμης elevenfit με γεύση brownies
- 1κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο κακάο
- Μισό φακελάκι elevenfit MIX με γεύση dulce de leche
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι θα χρησιμοποιήσουμε τα ασπράδια, 250γρ. από το τυρί κρέμα, το μπέικιν πάουντερ και το πλιγούρι βρώμης.
- Αρχικά χτυπάμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ.
- Μετά σε δαιφορετικό δοχείο κάνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο άλλο μείγμα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
- Βάζουμε σε ένα φορμάκι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰C για 7-10 λεπτά αναλόγος το μέγεθος της φόρμας και το πάχος που έχει το παντεσπάνι.
Για την κρέμα θα χρησιμοποιήσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, δηλαδή το ανθότυρο, το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το φακελάκι MIX.
- Πολύ απλή διαδικασία, όσο περιμένουμε να ψηθεί το παντεσπάνι απλά χτυπάμε τα δύο μας τυριά και μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε με το MIX
Τέλος, βγάζοντας το παντεσπάνι από τον φούρνο το βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα πασπαλισμένη με κακάο και όσο είναι ακόμα ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε και απλώνουμε την κρέμα μας από πάνω και το τυλίγουμε ξανά για να μην σπάσει. Το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου μία ώρα για να σταθεροποιηθεί με τη λαδόκολλα. Μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και γαρνίρουμε με σιρόπι Elevenfit με γεύση σοκολάτας, λευκής σοκολάτας ή όποια άλλη αρέσει σε εσάς περισσότερο.