Επειδή μας άρεσε πολύ η προηγούμεννη πάστα είπαμε να φτιάξουμε άλλη μία. Αυτή τη φορά όμως με ένα συνδυασμό σοκολάτας φυστικιών και καραμέλας που κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί! Είναι μία πολύ γρήγορη συνταγή και απλή και δεν υπάρχει λόγος να μην τη δοκιμάσετε ειδικά αφού δεν έχει καθόλου ζάχαρη και ελάχιστες θερμίδες!
Υλικά για την βάση:
- 30γρ. γιαούρτι
- 5γρ. πλιγούρι βρώμης elevenfit με γεύση της επιλογής σας
- 5γτ. αλεύρι
- 5γρ. κακάο
- 15γρ. γάλα
- 30γρ. ασπράδια
- 2γρ. elevenfit MIX με γεύση σνικερς
- 1 πρέζα μαγειρικής σόδας
Υλικά για τη κρέμα:
- 100γρ. ασπράδια
- 50γρ. γάλα
- 3γρ. κακάο
- Μισό φύλλο ζελατίνης
- 2γρ. elevenfit MIX με γεύση σνικερς
Για την επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο θρυμματισμένο φυστίκι αράπικο λίγη κουβερτούρα και σιρόπι elevenfit με γεύση καραμέλα!
Εκτέλεση:
- Για την βάση, πολύ απλά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά
- Για την κρέμα, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός από τη ζελατίνη και τα ανακετεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ωραία κρεμώδη σύσταση
- Τώρα λοιπόν, ρίχνουμε και τη ζελατίνη μέσα αφότου την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη
- Με ένα φορμάκι τώρα κόβουμε τη βάση μας σε σχήμα και χωρίς να το αφαιρέσουμε ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. (τα κομματάκια της βάσης που έμειναν δεν τα πετάμε, μπορούμε να τα τρίψουμε και να τα ρίξουμε στο γιαούρτι μας)
- Τέλος, αφού έχει κρυώσει το γλυκάκι μας αφαιρούμε το φορμάκι και διακοσμούμε με τα φυστίκια μας, τη κουβερτούρα και το σιρόπι μας.
Καλή απόλαυση!!